Turné

Riksteatern Väst arbetar för att stöttar länets riksteaterföreningar i deras arbete med att arrangera scenkonst. Ett steg i detta arbete är att ta fram tips om bra scenkonst, samt speciella erbjudanden som endast vänder sig till riksteaterföreningarna i Västra Götaland. Nedan finner ni aktuella tips och specialerbjudanden.

 


ERBJUDANDE

Stolthet och Fördom – eller The story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet.

Teater Halland sätter upp Jane Austins Stolthet och Fördom – eller The story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet. Tillsammans med 5 manliga skådespelare utforskar regissör Anna Sjövall det kvinnliga rummet utifrån Jane Austens klassiska roman. Med stor kärlek till historien om systrarna Bennet och deras friare, ger de sig i kast med uppgiften att förstå hur det är att leva i en värld där hela ens existens står på spel inför mannens blick. Där varje rörelse iakttas och bedöms. Där dygden är allt och utrymmet begränsat. Med luktsaltet i fickan och broderibågen som vapen intar de 1800-tals salongens trånga universum. I en lekfull och drastisk humoristisk föreställning berättar de Jane Austens mest älskade historia.

Spelas våren 2020.

Se särskilt erbjudande till Västra Götaland: Stolthet och Fördom Riksteatern Väst


TIPS

Maria Kulle gör Kurt Weil

Jag är också en främling här – en musikteaterföreställning i kabaréform om rätten att få uttrycka sig. Maria Kulle leder oss igenom Kurt Weills många berättelser och starka musikaliska stycken. De texter Kurt Weill har tonsatt har ofta ett kvinnligt perspektiv, och här får vi höra dem Trio Mirsdrüs arrangemang.

Spelas december 2019 – april 2020.

Jag är också en främling här INFOBLAD-2


TIPS

Hjältar, Bowie på svenska

En musikteater-föreställning som bygger på nyöversatta sångtexter av David Bowie i regi av Peter Lorensson.

http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/6688 

 


TIPS

Brytpunkt med Teater Bauer

En parmiddag. En mycket mycket varm sommarkväll. Gamla relationer och hemligheter gör sig påminda denna kväll liksom naturen som rasar utanför. En äkta klimatkomedi!

http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/6704