14 Mar

"En s(c)en torsdag" med Drottningsylt

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde.

Josefin Johansson och Robert Noack ger er samtliga svenska drottningar från Sigrid Storråda till Silvia. Där emellan träffar vi Karin Månsdotter, Kristina och så klart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) - alla på en dryg timme via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Föreställningen syntolkas.

Information om arrangemanget:

Josefin "Josefinito" Johansson är komiker och artist som skrivit och agerat för radio, TV och scen sen 2007. Vinnare av På Spåret 2017/18 i SVT. Har synts i bl a Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo och Kändisbarnvakten.

Robert Noack är sångare och skådespelare som i fyra år spelade rollen som Karl-Oskar i Björn & Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Har senast setts i Billy Elliott och My Fair Lady på Stockholms Stadsteater.

Föreställningen syntolkas. Kontakta tjorn@riksteatern.se för att boka plats med syntolkning.

Datum: 2019-03-14

Tid: 19:00

Plats: Skärhamn, Nordiska Akvarellmuseet

Biljettinfo:

Biljettpris: 200 kr, 150 kr för medlemmar/Scenpass, 100 kr under 26 år.

Föreställningen syntolkas. Kontakta tjorn@riksteatern.se för att boka plats med syntolkning.

Köp biljett

Scenpasserbjudande: 50 kr