07 Apr

Kejsarn av Portugallien

En av våra mest älskade berättelser! Generation efter generation har berörts av Selma Lagerlöfs klassiker om den enkle torparen Jan i Skrolycka och hans starka faderskärlek till dottern Klara Fina, döpt efter självaste solen. När hon tvingas lämna familjen för den stora staden fylls Jan av sorg och saknad och drivs in i en fantasivärld. Där är dottern självaste kejsarinnan av Portugallien, ett underbart paradis där inga sociala orättvisor finns. En skildring av den desperation och nöd som parasiterar på de som inget har, men också en historia om ömhet, längtan och drömmen om något större.

Information om arrangemanget:

Selma Lagerlöfs mästerverk Kejsaren av Portugallien är en av våra mest älskade berättelser. När dottern, som han en gång döpte efter självaste solen, lämnar familjen för staden drivs fattige torparen Jan in i en fantasivärld. Där är dottern Kejsarinna av Portugallien, ett paradis utan sociala orättvisor. En ny dramatisering av Lucas Svensson i regi av Riksteaterns Carl Johan Karlson, På scenen 7 aktörer.
Nils Zandhers, välkänd uttolkare av Selma Lagerlöfs skrifter, ger först en introduktion till Kejsaren av Portugallien.
Föreställningen som börjar 19.00 varar 2 tim 40 min, inkl 20 min paus.

Datum: 2018-04-07

Tid: 18:30

Plats: Kungälv, Mimers Hus, Teatern

Biljettinfo:

Biljetter á 300 kr på Mimers Café eller www.kungalv.riksteatern.se. Med scenpass rabatt 50 kr, serviceavgift tillkommer. Ungdom under 21 år 100 kr.

Köp biljett

Scenpasserbjudande: 50 kr