Turnéläggning

Sedan 2017 finns tjänsten hos oss på Riksteatern Väst att samordna turnéer för teaterföreningarnas beställningar av de fria grupperna. Detta underlättar både arrangörens och producentens arbete, och då producenten kan åka på turné i en slinga i regionen blir det mer kostnadseffektivt för båda parter!

Precis som bokningar av Riksteaterns repertoar sker efter Anbud Live, så sker bokningar av de fria producenterna efter EXPO:SCENKONST. EXPO:SCENKONST är namnet på den nya stora utbudsdagen som är en sammanslagning av Riksteatern Södra Sveriges fd Utbudsdagar och Riksteatern Västs fd Scenkonstdagar och äger rum 24-25 februari 2018 på Helsingborgs Stadsteater. Utbudet som presenteras på scen av de fria producenterna kommer att kunna beställas för turné för kommande två säsonger (det som presenteras i februari 2018 kan turnéläggas för höst-18 och vår-19). Läs mer om EXPO:SCENKONST här!

Hur bokar jag en föreställning från EXPO:SCENKONST?

  • Efter EXPO:SCENKONST kommer det här nedan finnas ett formulär för bokningar.
  • Bokningar via formuläret är definitiva! (Fyll inte i formuläret med prel-bokningar! Ring gärna om ni är osäkra eller har frågor.)
  • De produktioner som får tre bokningar eller fler kommer att turnéläggas.
  • Efter deadline-datum meddelas arrangörerna via mail vilka utav bokningarna som fått minst tre bokningar och kommer att turnéläggas eller inte.

Vill du som arrangör ha en speciell föreställning på turné?

Det kan hända att det under året dyker upp en föreställning som du som arrangör gärna vill ha till er ort. Kontakta Louise! Kanske kan vi få till en turné i väst!

Har du frågor? Kontakta:

Louise Morberg
louise.morberg@riksteatern.se
0766516615