Spännande projekt om konstnärlig utveckling och unga vuxna

Först och främst vill vi tacka alla som närvarade under scenkonstdagarna på Vara konserthus den 27-28 februari. Vi hoppas att ni hade en härlig helg med intressanta utbud och trevliga möten!

Vidare vill vi informera och tipsa om ett projekt med fokus på konstnärlig utveckling och unga vuxna! I projektet kommer tre konstnärsgrupper komma ut till olika platser i landet för att driva konstnärliga processer med fokus på unga vuxna. En av dess grupper, ÖFA-kollektivet, kommer att komma till Västra Götaland och nu söker vi föreningar på 2-3 orter som vill ta emot dom. Den konstnärliga idén är att utforska temat gullighet och vår tids besatthet av gullighet. Förslaget på upplägg är att det under en vecka sker två stycken workshops på kvälls- eller sen eftermiddagstid samt en heldag som äger rum lördag eller söndag. Huvuddelen av deltagarna vid dessa tre tillfällen ska vara samma personer samt personer ur den aktuella åldersgruppen (16-26 år). Det ska vara 15-20 deltagare i varje ort.

Den lokala teaterföreningens roll är att vara värd för ÖFA-kollektivet och bidra med sin lokala expertis. Planeringen av besöket görs i samarbete med konstnärerna, teaterföreningen och projektledaren, Anna Wilhelmsson, som även koordinerar det praktiska runt besöket, föreningen behöver alltså inte boka lokaler eller sköta något annat praktiskt om en inte känner att en vill det. Det är inte förenat med några kostnader att vara värd för projektet. Veckorna som är aktuella är redan nu i april och maj och det är som ni förstår därför lite bråttom att anmäla sitt intresse. Mer om ÖFA-kollektivet kan ni läsa här: http://www.ofakollektivet.se

Frågor kan besvaras av Anna Wilhelmsson: 0760-477 884, anna.wilhelmsson@riksteatern.se eller Aina Florin: 070-5221260, aina.florin@riksteatern.se och ni anmäler ert intresse till Aina Florin.